آخرین اخبار از عملیات جست‌و‌جوی مفقودین معدنِ شازند (۲۸ خرداد ۱۴۰۳) + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٢٨ خرداد ١۴٠٣) | وزش باد شدید همراه با گردوخاک افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی به زمان دیگری موکول شد مواقعی که سگ‌گزیدگی باعث مرگ می‌شود + نظر دامپزشکان آیا زمان واریز معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۳ بازنشستگان تامین‌اجتماعی مشخص شد؟ سایه تورم بر سرِ بازنشستگان | نقدی بر اجرانشدن ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی برخورد ۲ خودرو سواری در جاده اسفراین یک فوتی و ۲ مصدوم برجا گذاشت آپارتمان‌نشینی، نور خورشید و کمبود ویتامین دی! قتل غیرعمد با تماس یک مزاحم! حادثه در یک شهربازی| حدود ۳۰ نفر از چرخ‌وفلکِ وارونه، آویزان ماندند مرگ ۶ حاجی بر اثر گرمازدگی اغفال دختر جوان با شگرد ازدواج و مهاجرت به اروپا توسط شاگرد قهوه‌خانه تصادف پژو ۴۰۵ در روستای بوژان نیشابور پنج مصدوم برجا گذاشت (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) قتل فجیع مرد ثروتمند به‌خاطر طمع ۱۴میلیاردی دوستانش! ضرب‌الاجل تعزیرات برای سازمان‌های هواپیمایی و حمایت سلول درمانی، درمان «زخم پای دیابتی» را ممکن ساخت دومین جسد حادثه معدن شازند از زیر آوار بیرون کشیده شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) بازگشایی جاده چالوس بعد از ۳ روز (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) قتل خونین به خاطر فحاشی! واکنش سردار کمالی به خبری در مورد کاهش مدت سربازی
سرخط خبرها

ماجرای انتقال آب شیرین خوزستان به کویت صحت دارد؟

  • کد خبر: ۷۵۳۶۹
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۵
ماجرای انتقال آب شیرین خوزستان به کویت صحت دارد؟
خبر انتقال آب شیرین ایران به کویت، شایعه‌ای است که هر چند وقت یک بار و همزمان با تشدید مشکلات آب در کشور داغ می‌شود. معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان این خبر را تکذیب کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، خبر انتقال آب شیرین ایران به کویت، شایعه‌ای است که هر چند وقت یک بار و همزمان با تشدید مشکلات آب در کشور داغ می‌شود.

 

حالا همزمان با بحرانی شدن وضعیت آبی خوزستان ، این شایعه بار دیگر دهان به دهان چرخید. اما واقعیت ماجرا چیست؟

 
کویت یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای منطقه است که از قضا ثروت زیادی هم دارد. به همین دلیل در زمان دولت خاتمی و در سال ۱۳۸۲پیشنهاد فروش آب به کویت مطرح شده بود و ایران و کویت، موافقتنامه‌ آن را امضا کردند و این موافقتنامه به تصویب هیات وزیران هم رسید اما مجلس ششم این طرح را به تعویق انداخت و مجلس هفتم به دلیل خشکسالی در ایران و حساسیت افکار عمومی نسبت به این موضوع، با آن موافقت نکرد و این طرح اجرا نشد اما حالا با تشدید شرایط بحرانی در خوزستان، این شایعه که دلیل کمبود آب در جنوب کشور، فروش آب به کویت است مطرح شد.

 

جزئیات این قرارداد چه بود؟

 

طبق موافقتنامه میان ایران و کویت، قرار بود آب دریاچه‌ی سد کرخه، با لوله‌ای که ۳۳۰ کیلومترش در ایران و ۲۱۰ کیلومتر دیگرش در خلیج فارس و کویت باشد، به کویت منتقل شود و مقدار این آب روزانه ۹۰۰ هزار مترمکعب آب شیرین بود؛ یعنی ایران، چیزی حدود ۳۳۰ میلیون مترمکعب در سال به کویت آب صادر کند.

 

از شایعه تا واقعیت

 

این اولین باری نیست که شایعه فروش آب به کویت، افکار عمومی را جریحه‌دار کرده است. قبلا، در سال ۹۵ هم تصاویری از انتقال آب دز به خارج از استان منتشر شد و همان موقع، ریاست اداره حفاظت محیط زیست دزفول آن را تکذیب کرد و پس از آن هم مهدی سراج‌الدین میرقائد، رئیس اداره حفاظت محیط زیست اندیمشک به همشهری گفت: تونل غدیر قرار است آب را به شهرستان‌های اهواز، آبادان، خرمشهر و روستاهای واقع در این مسیر منتقل کند که فقط مصرف آشامیدن دارد.

 

سال ۹۷ هم یک بار دیگر، زمانی که خوزستان در بحران بی‌آبی به سر می‌برد، مردم خوزستان که شایعه فروش آب به کویت را در فضای مجازی شنیده بودند واکنش تندی به آن نشان دادند و لوله‌های آب استان را شکستند زیرا گمان می‌کردند دولت، حقابه آن‌ها را به مردم کویت داده است.

 

در همان سال هدایت فهمی که آن زمان معاون مدیـر کل دفتر بـرنـامه‌ریزی کلان آب و آبـفای وزارت نیـرو بود گفت:‌ وزارت نیرو معتقد به انتقال آب به کشورهای همسایه نیست و مهم‌ترین هدف وزارت نیرو تامین آب شرب برای شهروندان ایران است و در انجام این مسئولیت نیز کوتاهی نمی‌کنیم.

 


محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر رئیس جمهور در دولت آقای خاتمی در توییتر فارسی نوشت: «هر وقت تقّی به توقی می‌خورد یک خبر دروغ وایرال می‌شود که در زمان آقای خاتمی قرارداد فروش سی ساله آب با کویت از رود کرخه بسته شده. جهت اطلاع، هیچ قراردادی در مورد انتقال آب با کویت در مورد انتقال آب بسته نشده است.»

 

صابر علیدادی معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان، درخصوص انتشار کلیپی مبنی بر انتقال آب شیرین از خوزستان به کویت، به فارس گفت: عده‌ای با اطلاعات نادرست اقدام به نشر این کلیپ کرده‌اند و قویا تکذیب می‌شود‌. خطوط انتقال آب نمایش داده شده در این کلیپ مربوط به خط آبرسانی غدیر است.

 

وی عنوان کرد: این خطوط از منابع آب سد تنظیمی پای پل کرخه آبگیری می‌شود و به شهرها و روستاهای هدف انتقال می‌دهد.

 

تداوم مشکلات مردم خوزستان و بحران گسترده بی‌آبی در این استان باعث شده یک بار دیگر این شایعه دهان به دهان بچرخد و مردم دوباره گمان کنند بی‌آبی در خوزستان به دلیل فروش آب ایران به کویت است.

 

منبع: تجارت نیوز و فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->